Idei de afaceri: vacanţe extreme pentru iubitorii de animale ameninţate cu dispariţia

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 februarie 2014 236 afişări

O vacanţă activă poate fi foarte bine una în care se îmbină doza de periculozitate a sporturilor extreme cu ceva muncă, după cum o dovedesc nişte întreprinzători din Africa.

Idei de afaceri: vacanţe extreme pentru iubitorii de animale ameninţate cu dispariţia

Cum şi pe continentul african anumite specii de animale, ca rinocerul, sunt ameninţate cu dispariţia, cei care se luptă pentru salvarea lor caută tot felul de soluţii, scrie Financial Times.  Misiunea lor este dificilă, dat fiind că există oameni dispuşi să plătească sute de mii de dolari pentru a vâna un rinocer.

Mai mult, cornul acestui animal se vinde pe piaţa neagră cu 60.000 sau chiar 100.000 de dolari kilogramul şi cum un corn are în medie cinci kilograme, reprezintă o pradă foarte tentantă pentru braconieri, în afacere fiind implicate până şi organizaţii infracţionale internaţionale.

O soluţie de luptă împotriva acestora o reprezintă implicarea turiştilor, mai ales a celor pentru care un safari nu mai e doar o excursie în care stau la corturi de lux şi admiră animalele. Astfel, turiştii curajoşi plătesc câteva mii de dolari pentru privilegiul de a căuta rinoceri alături de echipele de specialişti. O echipă formată din specialişti şi ajutoare recrutate din rândul turiştilor merge într-una din rezervaţiile africane unde se mai găsesc aceste animale şi le ia urma, departe de siguranţa maşinii de teren care i-a adus acolo.

Odată găsit, rinocerul este tranchilizat, primeşte o crotalie pe ureche, un microcip în corp şi unul în corn. Turiştii au şi ei şansa de a pune mâna pe rinocer şi de a învăţa cum se realizează implantarea şi crotalierea. Iniţiativa s-a extins şi la alte rezervaţii, unde turiştii aventuroşi pot da o mână de ajutor la inventariat lei sau elefanţi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/idei-de-afaceri-vacante-extreme-pentru-iubitorii-de-animale-amenintate-cu-disparitia-12004710
12004710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.