Situaţia se înrăutăţeşte pentru olandezii de la ING: Banca Italiei îi cere băncii să nu mai facă business cu clienţi noi în Italia

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 martie 2019 489 afişări

Situaţia se înrăutăţeşte pentru olandezii de la ING: Banca Italiei îi cere băncii să nu mai facă business cu clienţi noi în Italia

Banca centrală a Italiei le-a cerut olandezilor de la ING să evite relaţiile de business cu clienţi noi după ce o grupul bancar a picat verificările pe mecanismele anti-spălare a banilor, potrivit Bloomberg.

Banca centrală a identificat nereguli în procesele creditorului olandez în timpul inspecţiei care a durat patru luni şi s-a finalizat în ianuarie, potrivit unei declaraţii de sâmbătă seara.

ING a anunţat separat că ia măsuri pentru a îmbunătăţi procesele şi pentru a îmbunătăţi managementul riscurilor de conformare, pe fondul unui program de îmbuntăţire a proceselor anunţat anul trecut după ce a plătit o amendă uriaşă.

Grupul olandez încearcă să treacă peste problemele de imagine pe care le-a căpătat în urma scandalului încheiat anul trecut, după ce creditorul a plătit o amendă de 775 milioane de euro pentru a pune capăt unor acuzaţii legate de spălări de bani şi de practici corupte.

Amenda a fost una dintre cele mai mare pe care le-au încasat creditorii olandezi, ceea ce a stârnit numulţumirea CFO-ului.

Numele ING a fost menţionat de Bloomberg şi în scandalul Troika Dialog, care implică bani murdari ruseşti. Ziarul local Trouw a scris la începutul lunii că sute de milioane de euro au trecut prin subsidiara din Rusia a grupului olandez într-o schemă de spălare de bani proiectată de Troika Dialog.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olanda,
refuz,
ing,
business,
clienti,
italia,
plati,
acuzatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.