Gabriela Zoană, eurodeputat PSD: Se doreşte instituirea dictaturii în Europa, proiect care urmează a fi pus în practică de către Manfred Weber

Postat la 17 martie 2019 40 afişări

Gabriela Zoană a afirmat că Manfred Weber a fost aplaudat frenetic de PNL pentru un discurs totalitarist, în care a propus instituirea unui mecanism pentru sancţionarea criticilor aduse UE. Europarlamentarul PSD a precizat că „vina” grupului S&D e că nu e de acord cu instalarea dictaturii în Europa.

Gabriela Zoană, eurodeputat PSD: Se doreşte instituirea dictaturii în Europa, proiect care urmează a fi pus în practică de către Manfred Weber

„Ca eurodeputat am observat în prea multe rânduri la Bruxelles comportamente anti-româneşti ale colegilor mei liberali, comportamente care sunt eronat prezentate de presa de dreapta din România drept pro-europene. Ieri (sâmbătă - n.r.) am avut parte de încă o dovadă de acest fel, de această dată la Bucureşti, la summitul PPE. Sâmbătă, liderul PPE, Manfred Weber, a avut un discurs totalitarist, în care dezvăluia că îşi propune instituirea unui mecanism de sancţionare a criticilor aduse Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, nimeni nu va mai avea dreptul în Uniunea Europeană să îşi exprime scepticismul la adresa unor instituţii, mecanisme sau construcţii politice europene”, a afirmat Gabriela Zoană, printr-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

 

Aceasta a adăugat că liderul grupulului PPE în Parlamentul European şi candidatul popularilor europeni pentru şefia Comisiei Europene vrea să instituie dictatura în Europa.

 

„Acest discurs a fost aplaudat frenetic de către membrii PNL prezenţi la Summit-ul PPE de la Bucureşti, la fel cum eurodeputaţii PNL aplaudă frenetic la Bruxelles discursurile anti-româneşti, iniţierea

unor rezoluţii împotriva României sau sancţionarea ţării noastre. «Vina» celor care ne apărăm ţara în Parlamentul European, aşa cum sunt eu şi colegii mei români din cadrul grupului parlamentar S&D, este că nu suntem de acord cu faptul că se doreşte instituirea unei dictaturi în Europa, proiect care urmează a fi pus în practică chiar de către Manfred Weber, cel care este pregătit de popularii europeni pentru a prelua şefia Comisiei Europene”, a explicat Zoană.

 

Eurodeputatul PSD a mai spus că Uniunea Europeană se îndreaptă către o perioadă mai întunecată ca cea a fascismului dacă un politician populist ca Manfred Weber pregăteşte cenzurarea discursurilor care îl deranjează.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
renate weber,
dictatura,
europa,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.