SITUAŢIA DIN UCRAINA: Mii de susţinători ai Ucrainei unite au manifestat pe străzile din Odesa

Postat la 05 mai 2014 23 afişări

Câteva mii de susţinători ai Ucrainei unite, unii purtând căşti şi înarmaţi cu bâte, s-au reunit duminică seara la Odesa, după care au pornit în coloană spre sediul regional al poliţiei, unde au fost întâmpinaţi de directorul instituţiei.

SITUAŢIA DIN UCRAINA: Mii de susţinători ai Ucrainei unite au manifestat pe străzile din Odesa

 După ce s-au adunat, duminică seara, la "Treptele Potemkin", un monument care a devenit celebru prin filmul lui Serghei Eisenstein, manifestanţii, printre care se aflau şi aproximativ 50 de membri ai grupării paramilitare naţionaliste Pravîi Sektor, au parcurs cele câteva sute de metri până la biroul generalului Ivan Katerinnciuk.

Ei au scandat sloganuri ca "Odesa în Ucraina!", "Glorie Ucrainei!" şi au cântat imnul naţional.

Ivan Katerinciuk, şeful poliţiei din regiunea Odesa, în civil şi însoţit de cei doi adjuncţi, le-a spus, la megafon, că "toată lumea este egală în faţa legii, de aceea contez pe ajutorul şi susţinerea voastră".

"Ucraina este unită, iar Odesa face parte din Ucraina", a continuat el, manifestanţii răspunzându-i cu strigăte de "Ura!".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-din-ucraina-mii-de-sustinatori-ai-ucrainei-unite-au-manifestat-pe-strazile-din-odesa-12585310
12585310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.