Siria a înregistrat pierderi de 17 miliarde dolari în sectorul petrolier, din cauza războiului civil

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 12 noiembrie 2013 39 afişări

Siria a înregistrat pierderi de peste 17 miliarde de dolari în sectorul petrolier, din cauza războiului civil declanşat în martie 2011, potrivit datelor Companiei siriene a petrolului, citate de publicaţia Techrine.

"Pierderile directe şi indirecte se ridică la 17,7 miliarde de dolari", a scris publicaţia.

În luna august, autorităţile siriene au anunţat că au subvenţionat industria petrolieră cu peste 560 de milioane de dolari, în ultimele şase luni.

Pierderile directe sunt de 2,4 miliarde de dolari, iar cele indirecte, provocate să scăderea producţiei şi încapacitatea de a efectua livrările, se ridică la 15,3 miliarde de dolari.

Producţia de ţiţei a Siriei a scăzut cu 90% de la declanşarea conflictului intern, în martie 2011, din cauza sancţiunilor internaţionale şi a faptului că instalaţiile de producţie se află sub controlul rebelilor.

În prima jumătate a acestui an, producţia de petrol a ţării a ajuns la 39.000 de barili pe zi, faţă de 380.000 de barili pe zi la jumătatea lui martie 2011, potrivit datelor oficiale.

Înainte de război, producţia de ţiţei era cea mai importantă sursă de valută a ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
PETROL,
/actualitate/siria-a-inregistrat-pierderi-de-17-miliarde-dolari-in-sectorul-petrolier-din-cauza-razboiului-civil-11671435
11671435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.