Singurul ştrand public din Galaţi, folosit de gospodine pentru a coace vinete

Postat la 27 iulie 2018 238 afişări

Singurul ştrand public din oraşul Galaţi este folosit de gospodine pentru a coace vinete. Acesta se află pe malul Dunării şi este dotat cu un loc de picnic cu 10 grătare. Complexul de agrement este închis de câţiva ani, dar autorităţile permit oamenilor să intre în zona de picnic.

Singurul ştrand public din Galaţi, folosit de gospodine pentru a coace vinete

Complexul de pe malul fluviului se numeşte ”Plaja Dunărea” şi este administrat de o asociaţie aflată în subordinea Primăriei Galaţi.

Deoarece plaja şi bazinele sunt închise de câţiva ani, gălăţenii au găsit o utilitate neaşteptată zonei de agrement: în fiecare vară şi toamnă coc legume pe grătarele din complex pentru a face zacuscă şi alte conserve. Oamenii nu sunt deranjaţi de câinii fără stăpân care se odihnesc în zonă şi spun că nu vor să-şi afume casa, că este mai simplu să facă pregătiri în aer liber şi că se pot bronza în timp ce gătesc.

  ”La plaja Dunărea este foarte bine că s-au amenjat aceste grătare. Facem vinete, facem şi ardei copţi pentru toamnă, la iarnă să le avem acolo, de mâncare, în cămară. Facem şi plajă, îmbinăm utilul cu plăcutul”, a spus Tatiana Soloviev, una dintre gospodinele de pe plaja gălăţeană.

La plaja din Galaţi, femeile nu vin cu umbrele şi loţiuni de protecţie solară, ci cu lemne de foc, lădiţe, vase pentru legume şi saci menajeri pentru colectarea gunoiului.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.