Singura pictură în frescă a lui Nicolae Grigorescu, aproape distrusă, reabilitată cu bani europeni

Postat la 11 octombrie 2017 273 afişări

Singura pictură executată în frescă de Nicolae Grigorescu, la Mănăstirea Zamfira, din judeţul Prahova, este aproape distrusă, din cauza infiltraţiilor şi a mucegaiului. Salvarea operei a venit odată cu un proiect de reabilitare, obţinut de Consiliul Judeţean Prahova,transmite corespondentul MEDIAFAX

Singura pictură în frescă a lui Nicolae Grigorescu, aproape distrusă, reabilitată cu bani europeni

Opera în frescă a fost realizată de Nicolae Grigorescu în urmă cu 160 de ani, în 1857. În timp infiltraţiile au distrus-o, au apărut crăpături, unele bucăţi din pictură au picat, iar în multe zone au apărut igrasia şi mucegaiul. Salvarea monumentului este un proiect european, prin care se va realiza reabilitarea Mănăstirii.

„Sunt peste 100 de ani, au fost şi infiltraţii. Este destul de afectat în momentul acesta. Riscam să se piardă acest monument dacă nu orânduia bunul Dumnezeu să se realizeze un proiect pentru punerea în valoare a acestei picturi, consolidarea şi restaurarea arhitecturală a acestui monument”, a declarat, miercuri, maica stareţă, Monahia Fanuria Berica.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.