Sindicatele din educaţie îi cer lui Iohannis implementarea reală a proiectului „România Educată”

Autor: Laura Buciu Postat la 11 februarie 2022 25 afişări

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să cheme la dialog partidele pentru a găsi soluţiile corecte şi concrete pentru ca „România Educată” să se implementeze.

Sindicatele din educaţie îi cer lui Iohannis implementarea reală a proiectului „România Educată”

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ, i-au trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare publică.

Sindicaliştii spun că au constatat că actualul Guvern amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care vizează salariaţii din învăţământ.

„Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre şi vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituţia României, potrivit căruia <Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate>) să interveniţi pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educaţie. Excelenţă, considerăm că este imperativ să chemaţi la dialog preşedinţii partidelor politice care formează coaliţia de guvernare, precum şi pe prim-ministrul României, pentru a găsi soluţiile corecte şi concrete pentru ca proiectul naţional „România Educată“ – iniţiat şi susţinut de Domnia voastră – să poată fi implementat”, spun sindicaliştii.

Scrisoarea este semnată de Simion Hăncescu, Marius Ovidiu Nistor şi Anton hadăr, liderii sindicatelor din Educaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sindicat,
educaţie,
iohannis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.