Sifi, noua abreviere care face ravagii în lumea financiară americană. Toate marile corporaţii incearcă să scape de ea

Postat la 30 aprilie 2016 1220 afişări

Sifi, noua abreviere care face ravagii în lumea financiară americană. Toate marile corporaţii incearcă să scape de ea

Întreaga scenă globală financiară a riscat să se dărâme în timpul crizei din anul 2008, descoperindu-se că nivelul ridicat de interconectivitate dintre grupurile financiare şi dezmăţul contabil sau modul de evaluare al activelor din portofoliu, pot produce dezechilibre ce conduc la prăbuşirea întregului sistem, nu doar la falimente izolate.

Systematically important financial institution (sifi) reprezintă toate tipurile de companii ale căror probleme financiare pot să atragă colapsul întregului sistem financiar din ţara respectivă sau chiar din întreaga lume.

Autorităţiile americane încearcă să ţină sub supraveghere strictă grupurile financiare „too big too fail” ( prea mari pentru a fi lăsate să dea faliment) - care reprezintă o importanţă sistemică pentru economia de peste Ocean. În această categorie intră marile bănci americane (JP Morgan, Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, Citi etc), marii asiguratori (Met Life, Geico etc), companiile care au divizii financiare mari (spre exemplu: General Electric prin GE Capital) sau fondurile de investiţii de genul BlackRock, cel mai mare administrator de bani din lume.

Cititi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sifi-noua-abreviere-care-face-ravagii-in-lumea-financiara-americana-toate-marile-corporatii-incearca-sa-scape-de-ea-15278502
15278502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.