SIF Oltenia a luat 5% din acţiunile BVB pe minime

Postat la 06 decembrie 2012 12 afişări

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat în ultimele zile prin mai multe tranzacţii negociate circa 383.165 de acţiuni ale bursei de la Bucureşti (BVB), adică 4,99% din capitalul operatorului burier, pe care a plătit în total suma de 7,66 mil. lei (circa 1,7 mil. euro). Achiziţiile s-au derulat la un preţ mediu de circa 20 de lei/acţiune, foarte aproape de minimul atins de titlurile BVB de la listarea acestuia pe propria platformă, în urmă cu doi ani şi jumătate.

Achiziţiile vin în contextul în care acţiunile bursei de la Bucureşti au pierdut 30% din valoare anul acesta după ce anul trecut s-au depreciat cu încă 29% şi au atins recent cel mai mic preţ, coborând uşor sub pragul de 20 de lei/acţiune. În urma acestor achiziţii SIF Oltenia a devenit unul dintre cei mai mari acţionari ai bursei de la Bucureşti, alături de Franklin Templeton, BCR şi SIF Moldova, care au de asemenea câte 5% din acţiuni.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
sif oltenia,
bvb,
minme
/actualitate/sif-oltenia-a-luat-5-din-actiunile-bvb-pe-minime-10374287
10374287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.