SIF Oltenia a cumpărat de la Fondul Proprietatea acţiuni OMV Petrom de aproape 20 milioane lei

Postat la 20 mai 2013 25 afişări

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat 0,09% din acţiunile OMV Petrom (SNP), pentru aproape 20 milioane lei (4,6 milioane euro), în cadrul plasamentului privat prin care Fondul Proprietatea (FP) a vândut 1,11% din titlurile companiei din sectorul energetic, cu 246,6 milioane lei (56,8 milioane euro).

SIF Oltenia a cumpărat de la Fondul Proprietatea acţiuni OMV Petrom de aproape 20 milioane lei

 Achiziţia pachetului de acţiuni OMV Petrom a fost anunţată de SIF Oltenia printr-un raport transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile cumpărate de SIF Oltenia reprezintă 8,1% din pachetul vândut de Fondul Proprietatea.

Preţul la care Fondul a cedat acţiunile este cu 6% sub ultima cotaţie bursieră de joi, de 0,415 lei/titlu şi, totodată, cu 12,2% sub preţul dinainte ca Fondul Proprietatea să anunţe, miercuri, intenţia privind vânzarea de titluri OMV Petrom.

La finele lunii martie, SIF Oltenia avea puţin peste 1,1% din acţiunile OMV Petrom, iar prin achiziţia pachetului de la Fondul Proprietatea a ajuns să deţină peste 1,19% din titlurile companiei de petrol, gaze şi energie

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sif-oltenia-a-cumparat-de-la-fondul-proprietatea-actiuni-omv-petrom-de-aproape-20-milioane-lei-10888748
10888748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.