Sibienii care eliberează anual facturi de 2 miliarde de euro au obţinut o nouă finanţare de 600.000 de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 05 mai 2017 130 afişări

Smart Bill, furnizor local de servicii SaaS (software as a service), a câştigat recent un grant european de cercetare de 600.000 de euro, potrivit lui Radu Hasan, CEO-ul companiei.

Sibienii care eliberează anual facturi de 2 miliarde de euro au obţinut o nouă finanţare de 600.000 de euro

„Este o axă pe fonduri europene pe cercetare-inovare; astfel că toţi banii vor merge în cercetare; ne vom axa pe direcţia de inteligenţă artificială pentru a face Smart Bill cu adevărat smart”, explică Hasan. Pentru aceasta, vor realiza un parteneriat cu două universităţi cu profil tehnic de pe piaţa locală. Au primit deja oferte în acest sens, dar încă nu au ales universităţile cu care vor colabora.

Radu Hasan spune că pentru perioada următoare nu şi-au propus să atragă şi alte investiţii. Compania a anunţat recent şi lansarea Smart Bill Conta, prima aplicaţie de contabilitate online care face legătura în timp real între antreprenori şi experţii contabili, potrivit reprezentanţilor companiei. În dezvoltarea acesteia a fost direcţionată o parte din investiţia de 1 milion de euro primită din partea fondurilor de investiţii Catalyst România şi Gecad Group, care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din acţiunile firmei. Soluţia Smart Bill Conta se adaugă celor dezvoltate de Smart Bill până acum, fiind complementară acestora, ”piesa lipsă din puzzle”, potrivit lui Hasan.

CEO-ul Smart Bill spune că au început să lucreze la realizarea aplicaţiei în urmă cu un an, iar conceptul a fost realizat şi îmbunătăţit pe baza discuţiilor cu contabili.

„O parte consistentă a investiţiei a mers şi merge în direcţia aceasta, atât în dezvoltare, cât şi în marketing”, spune Radu Hasan, fără să precizeze valoarea exactă a investiţiei direcţionate spre Smart Bill Conta.

Aplicaţia va fi oferită gratuit firmelor de contabilitate, iar monetizarea se va face prin vânzarea acestei soluţii clienţilor tip IMM: „Ţintim acelaşi profil de clienţi pe care l-am avut până acum, acoperim 95% din IMM-uri practic, nu ţintim companiile mari, ţinta noastră sunt companiile cu până-n 50 de angajaţi, care reprezintă de altfel 70% din piaţă. Obiectivul nostru este să ajungem cam la 100.000 de firme în următorii trei-patru ani”.

El spune că dacă aceşti clienţi vor soluţia complete Smart Bill Conta, costul va fi de aproximativ 20-25/euro/lună pentru o aplicaţie completă de facturare, gestiune, contabilitate etc.

Radu Hasan spune că anul acesta, cei de la Smart Bill ţintesc o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar planurile pentru anii următori vizează creşteri importante. „Vrem să avem o rată de creştere de 50% pe an şi pentru următorii doi ani şi să păstrăm cât mai mult.” În 2016, compania a înregistrat vânzări de 1 milion de euro.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, anul acesta au depăşit pragul de 50, iar până la finalul anului echipa lor va număra între 55 şi 60 de persoane. ”Depinde de ce recrutări reuşim să facem, piaţa muncii este foarte capricioasă." Echipa Smart Bill este împărţită între cele două birouri ale firmei – Sibiu (echipa de dezvoltare software) şi Bucureşti (echipa de vânzări şi marketing).

Potrivit informaţiilor communicate anterior, serviciile Smart Bill sunt utilizate, în prezent, de peste 45.000 de clienţi, de la PFA-uri, la companii mici şi mijlocii, şi până la multinaţionale, din toate sectoarele de business, precum servicii şi comerţ. Peste un milion de documente sunt emise lunar, cu o valoare de peste 2 miliarde de euro pe an.

Smart Bill a fost lansată în 2007 de antreprenorii sibieni Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.