Şi vânzările şi profitul Albalact au crescut în primele nouă luni

Autor: Ioana Mihai Postat la 10 noiembrie 2011 19 afişări

Albalact raportează creşteri importante ale cifrei de afaceri şi profitului în primele nouă luni ale anului şi continuă să facă investiţii în extinderea capacităţii de producţie şi lărgirea portofoliului de produse.

În perioada ianuarie-septembrie 2011, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 34,32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 246 milioane de lei, faţă de 183 milioane de lei în 2010.

Profitul companiei pentru primele 9 luni ale anului 2011 a crescut cu 46,85%. Albalact a raportat un profit de 3,5 mil lei pentru perioada ianuarie-septembrie 2011, faţă de 2,4 mil lei - în aceeaşi perioadă din 2010.

"Piaţa lactatelor se află în continuare sub presiunea crizei de materie primă, a preţurilor, a scăderilor de consum şi puterii slabe de cumpărare. Am investit resurse importante anul acesta pentru lansarea unor produse noi şi campanii, dar am făcut eforturi mai mari şi pentru reducerea costurilor, ca să ne menţinem profitabili.

Creşterea business-ului şi câştigarea unor noi cote de piaţă sunt în continuare o prioritate, dar vrem să păstrăm profitabilitatea. Până la sfârşitul anului, vom finaliza investiţiile noi în liniile de producţie la fabrica din Oiejdea, dar şi la fabrica Rarăul, pentru că anul viitor intenţionăm să dezvoltăm portofoliul de produse şi să intrăm în categorii noi. Piaţa lactatelor încă are segmente cu perspective mari de creştere din punct de vedere valoric şi vrem să ne dezvoltăm pe aceste oportunităţi", declară Raul Ciurtin, preşedintele şi directorul general al Albalact. Compania, care a ajuns astăzi al treilea producător de lactate din România, are o tradiţie de 38 de ani pe piaţa românească a lactatelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vânzările,
profitul,
Albalact
/actualitate/si-vanzarile-si-profitul-albalact-au-crescut-in-primele-noua-luni-8960083
8960083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.