Sfatul crucial pe care unul dintre cei mai importanţi miliardari americani îl dă tinerilor aflaţi la început de drum cu businessul lor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 27 decembrie 2022 5494 afişări

Sfatul crucial pe care unul dintre cei mai importanţi miliardari americani îl dă tinerilor aflaţi la început de drum cu businessul lor

Miliardarul american Mark Cuban avea doar 12 ani când şi-a lansat prima sa afacere, aşa că şite care sunt paşii pentru a începe un business la o vârstă fragedă, scrie CNBC.

„Cheia pentru a începe o afacere când eşti tânăr estee să duci la capăt lucrurile pe care le poţi face deja de unul singur şi asupra cărora ai control. Este vorba de anumite obiective pe care le poţi realiza folosindu-te numai de propriul tău timp”, a declarat Mark Cuban.

Altfel spus, tinerii care fac primii paşi în lumea businessului ar trebui să îşi direcţioneze energia către lucruri pe care ştiu deja să le facă.

„Dacă este vorba despre un produs, creaţi ceva ce e uşor de obţinut şi uşor de vândut. Totul se reduce la simplitate. Cele mai bune businessuri sunt cele în care poţi controla totul şi poţi realiza totul singur. Asta înseamnă să fii antreprenor” a mai spus miliardarul.

Mark Cuban a început să vândă în perioada adolescenţei saci de gunoi din uşă în uşă într-o suburbie din Pittsburgh. Mai târziu şi-a diversificat gama de produse şi a început să comercializeze obiecte de colecţie, de la cartonaşe de baseball, la monede şi timbre.

În perioada studenţiei miliardarul a lucrat ca barman şi a predat lecţii de dans pentru a face mai mulţi bani. În 2007, datorită aptitudinilor de dansator Cuban a ieşit pe locul opt în competiţia de dans „Dancing with the Stars”.

Cu toate acestea, teoria şi practica nu se împacă întotdeauna. Lansarea şi dezvoltarea cu succes a unui business este o provocare destul de dură. Potrivit Biroului de Statistică din SUA, 20% din businessurile noi lansate eşuează în decurs de un an de la momentul lansării.

„A fi antreprenor şi a lansa un business nu înseamnă că vei face mulţi bani şi că va fi foarte uşor. A fi antreprenor e calea cea mai grea. Dacă eşti dispus să iei iniţiativa şi să începi o afacere, orice e posibil”, le spunea Cuban elevilor de la liceul american Lewisville.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.