Sfârşitul unei ere: Astăzi este ultima zi pentru Robor în calculul creditelor cu dobânzi variabile. Cum evoluează Roborul înainte să fie înlocui

Postat la 30 aprilie 2019 497 afişări

Sfârşitul unei ere: Astăzi este ultima zi pentru Robor în calculul creditelor cu dobânzi variabile. Cum evoluează Roborul înainte să fie înlocui

BNR a anunţat că va publica în 2 mai noul indice de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor reglementat prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului 19/2019, iar primul indice se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din T4/2018.

„Metodologia de calcul şi politica de publicare sunt prezentate în Regulile privind calcularea şi publicarea indicelui zilnic şi a indicelui de referinţă trimestrial (denumit indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor - IRCC) reglementaţi de OUG nr. 19/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care se vor publica pe website-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză”, a transmis BNR.

Indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), publicat pe data de 2 mai, se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2018. Rata de dobândă zilnică a tranzacţiilor interbancare reprezintă media ponderată a ratelor de dobândă cu volumele tranzacţiilor de pe piaţa monetarăinterbancară (indicele zilnic). Aceşti indici se publică pe website-ul BNR, aici .

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
dobanzi,
evolutie,
inlocuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.