Premieră pe piaţa streamingului de muzică: Spotify depăşeşte aşteptările şi ajunge prima platformă cu 100 de milioane de utilizatori

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 aprilie 2019 150 afişări

Premieră pe piaţa streamingului de muzică: Spotify depăşeşte aşteptările şi ajunge prima platformă cu 100 de milioane de utilizatori

Spotify a ajuns la 100 de milioane de utilizatori care plătesc subscripţie lunară, o premieră pe piaţa serviciilor de streaming de muzică, după ce a reuşit să atragă mai mulţi utilizatori în ultimul trimestru, depăşind aşteptările analiştilor – şi oferind încredere pentru investitori, potrivit Bloomberg.

Spotify a reuşit să atragă 4 milioane de clienţi noi în ultimul trimestru, în comparaţie cu estimările analiştilor de 3,3 milioane. Imediat după anunţ acţiunile companiei au crescut cu aproape 5% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

În ultimul trimestru Spotify a pus accentul pe două achiziţii strategice, şi-anume Gimlet Media şi Anchor – încercând să atragă mai mulţi utilizatori prin intermediari. Mai mult, de la raportarea ultimelor rezultate financiare şi până în prezent companai a mai cumpărat şi studioul de podcast-uri Parcast, într-o tranzacţie estimată la 100 de milioane de dolari.

Compania suedeză creşte rapid dar pierde mulţi bani. Pe primul trimestru pierderile s-au ridicat la 79 cenţi per acţiune, mai mari decât estimările de 41 cenţi per acţiune ale analiştilor.

Deşi numărul de utilizatori premium ai Spotify a depăşit aşteptările, numărul de utilizatori total a ajuns doar la 217 milioane faţă de proiecţia de 218,3 milioane a companiei.

Cu toate acestea, Spotify nu se aşteaptă la o încetinire a expansiunii şi proiectează o creştere a numărului de utilizatori la 107-110 milioane utilizatori premium în primul trimestru şi 117 milioane-127 milioane utilizatori pentru întregul an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
utilizatori,
asteptari,
muzica,
piata,
premiera,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.