Descoperire incredibilă: prima inimă compatibilă cu cea umană a fost scoasă la o imprimantă 3D

Autor: Ioana Matei Postat la 30 aprilie 2019 133 afişări

Descoperire incredibilă: prima inimă compatibilă cu cea umană a fost scoasă la o imprimantă 3D

O veste bună a venit de la cercetătorii israelieni la începutul săptămânii: ei au anunţat că au reuşit să printeze o inimă 3D folosind propriile celule ale unui pacient, potrivit Bloomberg. Rezultatul ar putea fi folosit pentru înlocuiri ale ţesutului bolnav inimii şi - posibil - ar putea conduce înspre realizarea unui întreg transplant cu un astfel de organ.

Inima a fost printată de o echipă a Universităţii din Tel Aviv  şi are dimensiunea de 2,5 cm - caracteristică unei inimi de iepure. Totuşi, aceasta este prima care are toate vasele de sânge, ventriculele şi atriile specifice unei inimi umane.

„Este complet biocompatibilă şi se potriveşte pacientului”, reducând şansele ca aceasta să fie respinsă de corp a declarat Tal Dvir, profesorul care a condus proiectul. „Pacienţii nu vor mai aştepta pentru transplanturi şi nu va trebui să ia medicamente pentru a preveni respingerea. Organele de care este nevoie vor putea fi printate, personalizate în funcţie de pacient”, spune un comunicat de presă citat de Bloomberg.

Printarea unei inimi cu dimensiunea celei umane ar putea să dureze o zi întreagă şi ar avea nevoie de miliarde de celule, prin comparaţie cu milioanele folosite pentru aceste inimi mici.Totuşi, medicul spune că acestea pot avea deocamdată un rol important în înlocuirea ţesutului bolnav din inimile umane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
folosire,
inima,
pacient,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.