IKEA a rechemat un produs în magazine. Acesta ar fi cauzat căderi ale copiilor

Autor: Ioana Matei Postat la 30 aprilie 2019 130 afişări

IKEA a rechemat un produs în magazine. Acesta ar fi cauzat căderi ale copiilor

IKEA îndeamnă toţi clienţii care au o masă de înfăşat/comodă  SUNDVIK să securizeze partea pliantă cu accesoriile de siguranţă prevăzute. Dacă au fost pierdute sau rătăcite, aceştia sunt rugaţi să contacteze IKEA pentru a primi gratuit altele noi, anunţă un comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei suedeze de mobilier.

Potrivit acestuia, IKEA a primit trei rapoarte de incidente în care partea pliabilă a mesei de înfăşat/ comodei SUNDVIK s-a slăbit, iar copiii au căzut de pe masă. În cazul acestor incidente, piesele de siguranţă nu au fost utilizate conform instrucţiunilor.

„Produsele sigure sunt întotdeauna o prioritate IKEA şi regretăm să auzim despre aceste incidente, dar ne bucurăm, din ceea ce ştim noi, că toţi copiii sunt bine. IKEA a luat măsuri de precauţie şi va îmbunătăţi în continuare comunicarea despre produse”, spune Emelie Knoester, Children’s Business Area Manager.

IKEA a observat că utilizatorii tind să utilizeze produsul ca pe o masă de înfăşare pliabilă, zilnic şi să nu utilizeze accesoriile de siguranţă, conform instrucţiunilor. Scopul acesteia este de a fi folosită pentru schimbarea scutecelor celor mici. Al doilea rol este de mobilier pentru depozitare.

Ca măsură de precauţie, IKEA anunţă rechemarea acesteia pentru reparaţii. Toţi clienţii care au masa de înfăşat/comoda SUNDVIK şi care au rătăcit sau au pierdut piesele de siguranţă  sunt rugaţi să contacteze IKEA pentru a primi gratuit altele noi. Clienţii nu vor trebui să prezinte vreo dovadă pentru achiziţionare, cum ar fi bonul fiscal. 

IKEA consideră că produsul este sigur atunci când este utilizat conform scopului şi instrucţiunilor furnizate.

„Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de acest lucru”, spun reprezentanţii companiei în încheierea comunicatului de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ikea,
copii,
rechemare,
magazin,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.