Sfârşitul epocii de aur a Germaniei: prosperitatea postbelică nu mai are cu ce să crească, au început să apară crăpături în economie, iar inegalităţile din societate cresc

Postat la 16 aprilie 2019 147 afişări

Anul 2019 este anul centenarului Tra­tatului de la Versailles, prin care puterile aliate s-au asigurat că Germania înfrântă în Primul Război Mondial nu va mai deveni niciodată o ameninţare militară şi economică. 2019 marchează 75 de ani de la invazia aliată din Normandia, care a pecetluit soarta celui de-al Doilea Război Mondial şi a adus înfrângerea Germaniei.

Sfârşitul epocii de aur a Germaniei: prosperitatea postbelică nu mai are cu ce să crească, au început să apară crăpături în economie, iar inegalităţile din societate cresc

Tot anul acesta se împlinesc trei decenii de la căderea Zidului Berlinului, simbolul prăbuşirii regimurilor comuniste din Europa de Est şi al sfârşitului Războiului Rece. 

 

Între timp, Germania a devenit cea mai mare economie europeană, continuând să aibă un rol esenţial în destinul Europei. Iar ce se întâmplă acum în economia germană îşi va pune amprenta din nou pe economia Uniunii Europene. În Germania atmosfera este ca de sfârşit de eră. Vin schimbări iminente pentru care nimeni nu este pregătit, nici marii constructori auto, mândria industriei, nici coloşii bancari. Se acumulează pericolele pentru prosperitatea nemţilor, scrie Bloomberg.

 

În centrul atmosferei încărcate de schimbare este apusul puterii cancelarului Angela Merkel, cea care a ghidat cu succes economia şi naţiunea prin cele mai grele vremuri de după reunificare: criza financiară globală, criza euro şi criza refugiaţilor. Crizele au adus o furtună pe scena politică. Pentru prima dată în istoria recentă, Germania are acum un partid de extremă dreapta în parlament.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
germania,
refuz,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.