Sezonul de raportări va pune la încercare optimismul investitorilor

Autor: Stefan Musgociu Postat la 17 ianuarie 2013 14 afişări

Bursa de la Bucureşti a revenit pe verde la finalul zilei şi a încheiat pe creş­tere cu 0,41 %, însă volumele de tran­zacţionare au fost reduse în cazul celor mai multe acţiuni şi abia au însumat 18,4 milioane lei (4,2 milioane euro).

Bursa de la Bucureşti a revenit pe verde la finalul zilei şi a încheiat pe creş­tere cu 0,41 %, însă volumele de tran­zacţionare au fost reduse în cazul celor mai multe acţiuni şi abia au însumat 18,4 milioane lei (4,2 milioane euro). Brokerii spun că în con­tinuare evoluţia va de­pinde de rezultatele fi­nan­ciare ce vor fi publi­cate de companii în următoarele săptămâni. Invesitorii sunt în aceste zile cu ochii şi pe rezultatele afişate de marile companii interna­ţio­nale care dau trendul general al burselor. "Este o fază corectivă, având în vedere creşterile din ultima perioadă. Evo­luţia pozitivă va fi confirmată sau nu în perioada de raportări financiare, care va începe lunile următoare. Atunci vom putea avea o imagine mai clară cu pri­vire la trendul din acest an", a declarat Rareş Nilaş, directorul general al BT Se­curities. La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 1,15%. Aproape 80% din lichiditatea pieţei a fost asigurată de tranzacţii cu ac­ţiunile Fondului Pro­prie­tatea (6,5 milioane lei), OMV Petrom (2,9 milioane lei, din care trei deal-uri în sumă de 1,6 milioane lei), SIF Mun­tenia (2,5 milioane lei) şi SIF Transilvania (2,2 mi­lioane lei). Cele mai mari volume de acţiuni SIF Muntenia şi SIF Transilvania au fost transferate în ultima oră a şedinţei.

Stiri non-stop pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sezon,
raportări,
optimism,
investitorilor
/actualitate/sezonul-de-raportari-va-pune-la-incercare-optimismul-investitorilor-10480167
10480167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.