Senatul, aşteptat să voteze, luni, proiectul lui Liviu Dragnea privind repatrierea rezervei de aur. Care sunt prevederile iniţiativei legislative

Postat la 01 aprilie 2019 36 afişări

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de luni, care va începe la ora 16.00, proiectul iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv aproape 56 de tone de aur.

Senatul, aşteptat să voteze, luni, proiectul lui Liviu Dragnea privind repatrierea rezervei de aur. Care sunt prevederile iniţiativei legislative

Iniţativa care modifică articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României a fost înregistrată la data de 27 februarie, în procedură de urgenţă, la Senat. Proiectul are aviz favorabil de la Comisia juridică şi raport de admitere cu amendamente de la Comisia buget-finanţe.

 

Raportul favorabil la propunerea legislativă include un amendament admis formulat de senatorul PNL Florin Cîţu, iniţiativa fiind modificată după cum urmează:

 

„(1) Banca Naţională a României, respectând regulile generale privind lichiditatea şi riscul specific activelor externe, stabileşte şi menţine rezerve internaţionale, în astfel de condiţii încât să poată determina periodic mărimea lor exactă, rezerve alcătuite cumulativ ori selectiv din următoarele elemente:

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
senat,
dragnea,
proiect,
rezerve

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.