​Britanicii, împărţiţi în două tabere

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 01 aprilie 2019 81 afişări

Sute de mii de oameni care se opun retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană s-au adunat săptămâna trecută pentru a mărşălui prin centrul Londrei, cerând un nou referendum.

​Britanicii, împărţiţi în două tabere

Protestatarii au pornit spre centrul Londrei cu bannere proclamând că „Cel mai bun acord nu este Brexitul“ şi „Cerem un vot al poporului“. Organizatorii au spus că au participat mai mult de un milion de oameni şi că a fost cel mai mare protest anti-Brexit de până acum.

În acelaşi timp, o petiţie care cere revocarea Articolului 50 (referitor la ieşirea din blocul comunitar) şi rămânerea în Uniunea Europeană adunase, până la închiderea ediţiei, aproape 6 milioane de semnături. La un moment dat, petiţia strângea chiar şi 2.000 de semnături pe minut.

Petiţia, care a fost iniţiată de o fostă profesoară de 77 de ani pe nume Margaret Georgiadou, urmează să fie discutată de parlamentarii britanici pe 1 aprilie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.