Senatorul Diana Şoşoacă ar putea determina schimbarea regulamentului Parlamentului

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 iunie 2021 749 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă că regulamentul de organizare a şedinţelor în Parlament ar putea fi schimbat. Discuţiile au început după ce Diana Şoşoacă, senatorul independent, a fost acuzată că a agresat un alt parlamentar.

Senatorul Diana Şoşoacă ar putea determina schimbarea regulamentului Parlamentului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că aşteaptă sesizări din partea persoanelor agresate de senatorul Şoşoacă.

„Ştiţi ce a păţit chestorul. Aştept sesizări din partea celor agresaţi, nici nu pot sa-i spun această doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înţelege unde se află”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a mai spus că, în funcţie de sesizările care vor fi depuse, ar putea solicita schimbarea regulamentului de organizare a şedintelor în Parlament. Modificările ar putea fi făcute la toamnă, după vacanţa parlamentară.

„Modificăm regulamentul dacă este necesar pentru a nu mai permite astfel de compartamente care contravin total bunului simţ, civilizaţiei”, a precizat Orban.

Chestorul Senatului Sergiu Vlad de la USR PLUS a acuzat-o pe Diana Şoşoacă, senator independent, că l-a agresat fizic marţi, în timpul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

„Am luat sacul din faţa domnului prim-ministru şi l-am scos din sala de plen. A venit duuă mine şi mi-a zis să-i dau sacul, iar eu i-am spus să şi-l ia. M-a prins de faţă şi mi-a zis: <în ce calitate mi-ai luat tu sacul?>. Eu sunt senator şi sunt chestor al Senatului. I-am spus că la cât de agresivă este, nu mă mir că este la al treilea divorţ. Este destul de violentă, verbal şi fizic”, a spus Sergiu Vlad.

Chestorul a mai spus că în altă şedinţă a Senatului, Diana Şoşoacă l-a agresat verbal.

„De data a fost agresivă şi fizic. Mă gândesc la plângere chiar şi penală. Nu ai imunitate împotriva agresiunilor fizice. Nu poţi să fii agresiv fizic doar pentru că eşti femeie”, a dezvăluit parlamentarul USR PLUS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ludovic orban,
diana şoşoacă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.