Senator USR: Guvernul PSD-ALDE pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor în sectorul public. Documentul pe care l-ar fi trimis Eugen Teodorovici către toate instituţiille

Postat la 11 iunie 2019 1488 afişări

Senator USR: Guvernul PSD-ALDE pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor în sectorul public. Documentul pe care l-ar fi trimis Eugen Teodorovici către toate instituţiille

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar fi trimis o notificare către toate instituţiile publice din ţară prin care semnalează că bugetul nu acoperă plata integrală a salariilor din sectorul public pentru trimestrul IV, şi le cere acestora reducerea numărului de angajaţi şi reducerea salariilor, potrivit unui document publicat pe Facebook de senatorul USR Vlad Alexandrescu.

„Guvernul PSD-ALDE pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor din sectorul public. Măsurile fiscale şi economice inconştiente adoptate de către guvernarea PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea infractorilor Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, au creat o criză bugetară majoră. Cheltuielile sunt în creştere, iar veniturile nu reuşesc să ţină pasul. Promisiunile electorale populiste şi măsurile fiscale care avantajează companiile şi instituţiile camarilei politice de la Bucureşti şi ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă. În faţa unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituţiilor publice din ţară, inclusiv instituţiilor de cultură şi a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, <<reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale>>”, scrie Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii din guvernul Cioloş.

Mai mult, în documentul semnat de Eugen Orlando Teodorovici, şi adresat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, se menţionează că Ministerul Finanţelor publice nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal deoarece ar afecta cheltuielile de investiţii.

„Precizăm că Ministerul Finanţelor Publice nu poate fi de acorc cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare întrucât acest lucru s-ar putea realiza numai cu afectarea procesului investiţional (reducerea cheltuielilor de investiţii)”, se arată în documentul citat.

Senatorul USR notează că se cere „o austeritate cruntă” pentru a susţine un buget „fantasmagoric”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
document,
sectorul public,
senator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.