Senator PSD, membru al Comisiei juridice: Propun sancţiuni mai aspre pentru demnitari în Codul Penal

Postat la 17 decembrie 2013 34 afişări

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, membru al Comisiei juridice, a declarat, marţi, că propune sancţiuni mai aspre în Codul Penal pentru demnitari şi ca, pe lângă imunitatea parlamentarilor, să fie înlăturată şi imunitatea Preşedintelui României, oricare ar fi el.

Senator PSD, membru al Comisiei juridice: Propun sancţiuni mai aspre pentru demnitari în Codul Penal

 Senatorul Ovidiu Donţu a depus la Senat o declaraţie politică în care arată că parlamentarii sunt puşi în faţa situaţiei de a alege între a crea legi al căror efect să nu poată fi interpretabil şi a se confrunta cu un val de neacceptare şi opinii dintre cele mai controversate în materie de Cod Penal. El arată că cele două modificări la Codul Penal, cea care ţine de conflictul de interese şi cea care ţine de definiţia funcţionarului public, chiar dacă modificările nu au avut loc în Senatul României, "au stârnit reacţii dintre cele mai antagonice cu putinţă din perspectiva tuturor structurilor statului", fiind considerată o iniţiativă nepotrivită.

Senatorul PSD crede că pentru ca actualul moment al guvernării româneşti să nu sufere, pe nedrept, un declin şi o falsă interpretare, s-ar impune introducerea unor sancţiuni mai aspre în Codul Penal pentru demnitari, care "trebuie să fie mai atenţi cu corespondenţa cu legea a activităţii lor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senator-psd-membru-al-comisiei-juridice-propun-sanctiuni-mai-aspre-pentru-demnitari-in-codul-penal-11783913
11783913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.