Primarul comunei ilfovene Vidra, reţinut după ce a fost prins luând mită 22.000 de euro

Postat la 17 decembrie 2013 127 afişări

Primarul comunei Vidra, judeţul Ilfov, a fost reţinut, marţi, după ce a fost prins când lua mită 22.000 de euro de la reprezentantul unei firme, de la care ceruse 570.000 de lei, pentru un contract de execuţie a lucrărilor de alimentare cu apă în satele Vidra, Creţeşti şi Sinteşti.

Primarul comunei ilfovene Vidra, reţinut după ce a fost prins luând mită 22.000 de euro

 Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut pentru 24 de ore pe Florin Niculae, primarul comunei Vidra, judeţul Ilfov, pentru luare de mită în formă continuată, urmând să ceară magistraţilor Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile.

Potrivit ordonanţei de reţinere, primarul Florin Niculae a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, 570.000 de lei, suma reprezenând un comision de 10 la sută din valoarea unui contract pentru servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor de alimentare cu apă în satele Vidra, Creţeşti şi Sinteşti din comuna Vidra.

În schimbul banilor, primarul Niculae s-a angajat să asigure firmei adjudecarea licitaţiei, semnarea contractului, derularea acestuia în bune condiţii şi, în calitate de ordonator de credite, să aprobe efectuarea plăţilor aferente lucrărilor prestate. Din suma cerută de la reprezentantul firmei, primarul Florin Niculae a primit 250.000 de lei, în perioada noiembrie 2011 - octombrie 2012, arată DNA, într-un comunicat de presă

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primarul-comunei-ilfovene-vidra-retinut-dupa-ce-a-fost-prins-luand-mita-22-000-de-euro-11782501
11782501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.