Semnele unei furtuni imobiliare încep să se adune mai repede ca oricând: Preţul locuinţelor din cea mai mare economie a lumii se prăbuşeşte într-un ritm nemaivăzut în ultima decadă

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 10 mai 2023 32454 afişări

Semnele unei furtuni imobiliare încep să se adune mai repede ca oricând: Preţul locuinţelor din cea mai mare economie a lumii se prăbuşeşte într-un ritm nemaivăzut în ultima decadă

Preţurile locuinţelor au scăzut dramatic pe întreg teritoriul SUA, într-un ritm nemaivăzut în ultimii zece ani. În prezent, piaţa imobiliară este împărţită în două tabere, cu preţuri care cresc în nord şi sud, şi cu scăderi dramatice în vest, scrie The Wall Sreet Journal.

Vânzările de locuinţe au scăzut la nivel naţional în ultimul an, deoarece ratele mai mari la creditele ipotecare au pus presiune asupra cererii pentru locuinţe, iar oferta a fost limitată. Efectul asupra preţurilor locuinţelor a fost mixt, dar numărul locurilor în care preţurile sunt în scădere a crescut. Preţurile au scăzut anual în 31% din cele 221 de zone oraşe supravegheate de autorităţi, procentul fiind cel mai mare din ultimii 11 ani.

Pieţele din vest care erau deja scumpe sau unde preţurile au crescut cel mai mult în timpul boom-ului imobiliar provocat de pandemie sunt acum cele în care preţurile scad cel mai rapid. În cea mai mare parte a restului Statelor Unite, stocul limitat continuă să ducă la creşterea preţurilor.

Potrivit rapoartelor, preţul mediu a scăzut la 371.000 de dolari, fiind şi prima scădere de la an la an înregistrată din primul trimestru al anului 2012.

Preţurile medii au crescut cu peste 10% faţă de anul precedent în 7% din cele 221 de zone metropolitane, o încetinire faţă de trimestrul al patrulea, când 18% din zonele metropolitane au raportat o creştere procentuală de două cifre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
locuinte,
imobiliare,
pret,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.