Semnele se adună: Încetinirea zonei euro nu mai este una temporară

Postat la 08 iulie 2019 40 afişări

Ultimele date par să confirme avertis­mentul acestuia: comenzile fabricilor germane s-au prăbuşit în mai, vânzările de retail au scăzut pentru a doua lună consecutiv, iar con­su­matorii din regiune devin mai prudenţi, crescându-şi economiile.

Semnele se adună: Încetinirea zonei euro nu mai este una temporară

Economia zonei euro a încetinit în mare parte a ultimului an, iar revirimentul îndelung aşteptat nu s-a materializat, sugerând că BCE trebuie să se pre­gătească pentru o încetinire mai puternică şi mai de durată, a declarat Ren, şef al băncii centrale fin­lan­deze, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane Boersen Zeitung.

„Nu ar trebui să mai percepem încetinirea recentă a creşterii drept un episod scurt, temporar. Trecem printr-o fază mai lungă de creştere fragilă.“

Luis De Guindos, vicepreşedinte BCE, avertiza la rândul său recent că redresarea economică a zonei euro este ameninţată de noi riscuri globale care apasă asupra perspectivelor economice. Cel mai mare are legătură cu conflitele comerciale.

Nesiguranţa de ordin comercial a continuat să afecteze producătorii la nivel mondial şi să determine o încetinire a celei mai mari economii europene, cea germană.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incetinire,
refuz,
zona euro,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.