Semintele germinate, identificate oficial drept sursa epidemiei de E.coli

Postat la 10 iunie 2011 27 afişări

Semintele germinate sunt la originea epidemiei de E.coli care a provocat moartea a 30 de persoane in Europa, a anuntat vineri directorul Institutului federal de supraveghere sanitara.

"Semintele germinate" sunt cauza, a declarat Reinhard Burger, directorul Institutului Robert Koch (RKI), in cadrul unei conferinte de presa la Berlin a celor trei institute sanitare federale implicate in dosar.

Potrivit analizelor, "persoanele care au mancat aceste seminte au de noua ori mai multe sanse sa aiba diaree cu sange si alte semne de infectie cu bacteria ECEH decat cele care nu au mancat", a declarat el.

Exista analize "multiple", pe terenurile si produsele unei ferme din nordul Germaniei, Gärtnerhof din Bienenbüttel, care nu au putut dovedi cu certitudine prezenta bacteriei, dar "lantul de indicii este asa de important", incat se poate identifica originea contaminarii, au explicat oficialii citati.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Seminte germinate,
E.coli,
virus
/actualitate/semintele-germinate-identificate-oficial-drept-sursa-epidemiei-de-e-coli-8330602
8330602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.