Şeful Volkswagen se aşteaptăca maşinile autonome să apară pe piaţă în perioada 2025-2030

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 decembrie 2020 36 afişări

Directorul executiv al Volkswagen, cel mai mare producător de vehicule din lume din punctde vedere al vânzărilor, se aşteaptă ca vehiculele autonome să fie oferite la vânzare între 2025 şi 2030, anunţă Reuters.

Şeful Volkswagen se aşteaptăca maşinile autonome să apară pe piaţă în perioada 2025-2030

Herbert Diess a declarat unei reviste că îmbunătăţirea performanţei cipurilor de computer necesare maşinilor autonome, precum şi evoluţiile în inteligenţa artificială, accelerează procesul.

"Este previzibil că sistemele vor putea în curând să stăpânească chiar şi situaţii complexe de conducere autonomă", a spus Diess pentru revista săptămânală Wirtschaftswoche.

Diess a renunţat la BMW în 2015 şi a ajutat Volkswagen să se reformeze după scandalul emisiilor diesel cu un plan de investiţii pentru vehicule electrice de 73 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
automobile,
autonome,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.