Şeful uneia dintre cele mai mari companii din lume le cer angajaţilor să se întoarcă la birou 4 zile pe săptămână

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 ianuarie 2023 178 afişări

Şeful uneia dintre cele mai mari companii din lume le cer angajaţilor să se întoarcă la birou 4 zile pe săptămână

Şeful Disney a făcut apel la angajaţii care lucrează de acasă să înceapă să meargă la birou 4 zile pe săptămână, de la începutul lunii martie.

Directorul executiv Bob Iger a declarat că aşa-numiţilor lucrători "hibrizi" li se va cere de acum înainte să trateze "zilele de luni până joi ca zile de lucru în prezenţă", relatează BBC.

În opinia acestuia, munca în prezenţă este esenţială pentru "o afacere creativă ca a noastră".

Anunţul vine la două luni de la revenirea şocantă a lui Iger la Disney.

"Nimic nu poate înlocui abilitatea de a te conecta, de a observa şi de a crea cu colegii care vine din faptul că eşti fizic împreună, nici oportunitatea de a creşte profesional învăţând de la lideri şi mentori”, a arătat Iger într-o notă adresată angajaţilor, văzută de BBC.

"Sunt convins că munca, împreună, în prezenţă, va fi benefică pentru creativitatea şi cultura companiei, precum şi pentru cariera angajaţilor noştri", a adăugat el.

La fel ca multe alte companii mari, Disney a permis angajaţilor să lucreze de acasă în timpul pandemiei pentru a ajuta la încetinirea răspândirii Covid-19.

De asemenea, la fel ca şi alte mari firme, Disney a trecut acum la readucerea personalului în birourile sale.

În ultimele luni, companii precum Snap, Tesla şi Uber au anunţat schimbări similare în politicile lor de lucru.

Din septembrie, angajaţii gigantului tehnologic Apple au fost obligaţi să lucreze timp de trei zile pe săptămână în birourile firmei.

În noiembrie, multimiliardarul Elon Musk a ordonat personalului Twitter să se întoarcă la birou pentru 40 de ore pe săptămână, punând capăt politicii permanente a companiei de "lucru de oriunde".

Decizia lui Musk, care a cumpărat platforma de socializare într-o tranzacţie de 44 de miliarde de dolari (38,7 miliarde de lire sterline), ar fi determinat un număr mare de angajaţi să demisioneze după ce acesta le-a cerut să se angajeze pentru "ore lungi la intensitate mare" sau să plece.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disney,
angajaţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.