Şeful UE va opri finanţarea statelor membre care nu respectă principiile democratice

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 septembrie 2022 23 afişări

Şeful UE va opri finanţarea statelor membre care nu respectă principiile democratice

 Uniunea Europeană va îngheţa finanţarea pentru statele membre care nu respectă principiile democratice şi îşi va intensifica lupta împotriva corupţiei, a declarat şefa executivului blocului în discursul său anual de politică în faţa legislatorilor europeni.

"Vom continua să insistăm asupra independenţei judiciare. Şi ne vom proteja, de asemenea, bugetul prin intermediul mecanismului de condiţionalitate", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ea s-a referit la sancţiunea bugetară a UE "bani pentru democraţie", care permite oprirea finanţării ţărilor care subminează principiile de bază ale democraţiilor liberale.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat în Parlamentul European un raport despre starea Uniunii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
democraţie,
finanţare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.