Şeful statului a respins, în CSAT, propunerile ministrului Apărării pentru preluarea conducerii Statului Major al Apărării şi prelungeşte mandatul generalului Ciucă

Autor: Ioana Matei Postat la 28 decembrie 2018 217 afişări

Preşedintele Iohannis nu a acceptat propunerea ministrului Apărării pentru a prelua conducerea Armatei Dumitru Scarlat.

Şeful statului a respins, în CSAT, propunerile ministrului Apărării pentru preluarea conducerii Statului Major al Apărării şi prelungeşte mandatul generalului Ciucă

Potrivit unor surse citate de Mediafax, propunerea principală a fost generalul locotenent Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al României la NATO şi UE, pentru conducerea Statului Major al Apărării al Armatei României. Această propunere a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, iar ulterior alte două propuneri ale ministrului Gabriel Leş ar fi fost respinse de şeful statului.

„CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului apărării, o situaţie foarte neplăcută care arată o dată în plus - dacă ar fi fost nevoie - că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării. Nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcţia de şef al Statului Major al Apărării. Mandatul generalului Ciucă se termină pe 31 decembrie, iar România nu se poate să rămână fără şef al armatei. Această situaţie generată de incompetenţa PSD-ului trebuie rezolvată.

După şedinţa CSAT am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat decretul prin care am aprobat prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase şi bine ar fi fost dacă această problemă şi-ar fi găsit mai repede soluţionarea. Cred că armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce. Având în vedere că este ultima zi în care ne vedem, daţi-mi voie să vă urez un an nou fericit, cu rezultate dintre cele mai bune şi mai frumoase”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la încheierea şedinţei CSAT.

Generalul Nicolae Ciucă este Şeful Statului Major al Apărării al Armatei României din 2014. Pe data de 19 decembrie, ministrul Apărării anunţase că nu va prelungi şefia acestuia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aparare,
csat,
ministru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.