Seful Politiei Rutiere: E posibil sa marim limita de viteza in Romania. Care sunt conditiile

Postat la 03 februarie 2011 16 afişări

Solutia pentru cresterea limitei de viteza pe drumurile din Romania este dezvoltarea infrastructurii rutiere, afirma seful Politiei Rutiere, comisarul-sef Lucian Dinita, intr-un interviu acordat ziarului gandul.

"Recent, am decis impreuna cu autoritatile abilitate cresterea limitelor de viteza in 88 de localitati la 70 de km/h. In total, in Romania sunt aproximativ 130 de localitati unde limita de viteza este de 70 de km/h", spune seful Directiei de Politie Rutiera din IGP. "Potrivit Conventiei ONU, valabila peste tot in lume, in localitate limita de viteza este de 50 de km/h iar pe drumurile nationale viteza legala maxim admisa este de 90 km/h. Pe drumurile nationale deschise traficului international limita creste la 100 de km/h iar pe autostrada limita variaza intre 120 si 130 de km/h. Pot exista, insa, variatii, in functie de dotarile drumurilor si deciziile autoritatilor", a precizat Dinita.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
rutier,
limita,
viteza,
trafic
/actualitate/seful-politiei-rutiere-e-posibil-sa-marim-limita-de-viteza-in-romania-care-sunt-conditiile-7945244
7945244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.