Şeful piraţilor somalezi şi-a dat demisia

Autor: Razvan Muresan Postat la 20 august 2013 3075 afişări

Mohamed Abdi Hassan, cunoscut drept "Big Mouth" în breasla piraţilor, a decis să renunţe la "slujba murdară", deşi a câştigat milioane de dolari ca urmare a atacurilor asupra vaselor din Oceanul Indian, relatează The Telegraph.

Şeful piraţilor somalezi şi-a dat demisia

"Suntem în acest business murdar de prea mult timp şi am resimţit consecinţele negative. Atât ceilalţi camarazi cât şi eu am decis să renunţăm", a declarat Mohamed Abdi Hassan.

Într-un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Hassan era descris drept "unul dintre cei mai influenţi lideri ai centrului pirateriei din Somalia, de la Hobyo".

 "Vreau să încurajez cât mai mulţi dintre colegii mei să renunţe la meseria de pirat şi să predea toate materialele pe care le-au folosit: arme, bărci", a mai spus Hassan.

Somalia se află în stare de conflict din anul 1991, când lipsa de putere a autorităţilor centrale a permis dezvoltarea de grupuri înarmate, bande de piraţi şi structuri paramilitare care controlează diverse teritorii. În lupta cu piraţii somalezi, România a decis să se implice activ pentru a reinstaura pacea în traficul naval din Oceanul Indian. Prin vocea preşedintelui Traian Băsescu, România a cerut NATO să îşi retragă fregata cu care participa la operaţiunea "Active Endeavour" din Marea Mediterană, pentru a o putea disloca în zona Cornului Africii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-piratilor-somalezi-si-a-dat-demisia-11262504
11262504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.