Şeful ONU, despre monopolul pus de ţările bogate pe vaccinul Covid-19: ”„Campania de vaccinare reprezintă cel mai mare test de moralitate din vremurile noastre”

Postat la 12 martie 2021 67 afişări

Şeful ONU, despre monopolul pus de ţările bogate pe vaccinul Covid-19: ”„Campania de vaccinare reprezintă cel mai mare test de moralitate din vremurile noastre”

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a acuzat ţările mai bogate că au pus monopol pe vaccinurile anti-Covid.

Şi şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la inegalitatea în distribuţia vaccinurilor. OMS a declarat pe 11 martie 2020 pandemie de coronavirus.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a acuzat,  ţările mai bogate că au pus monopol pe vaccinurile anti-Covid, la un an după declararea pandemiei de coronavirus, notează dpa.

Guterres a declarat că lumea s-a confruntat cu un "tsunami de suferinţă" în ultimul an şi este profund îngrijorat de discrepanţele care exista în distribuirea vaccinurilor.

"Vedem multe exemple de naţionalism vaccinal şi tezaurizarea serurilor în ţările mai bogate - precum şi acorduri continue cu producătorii care subminează accesul tuturor", a spus şeful ONU.

„Campania globală de vaccinare reprezintă cel mai mare test de moralitate din vremurile noastre”, a adăugat el.

El a spus că multe ţări cu venituri mici nu au primit până acum nici prima doză de vaccin, în timp ce unele state mai bogate sunt în situaţia de a-şi vaccina întreaga populaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogati,
monopol,
sef

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.