Seful OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, pus sub acuzare pentru tranzactii ilegale pe bursa

Postat la 17 noiembrie 2010 28 afişări

CEO-ul grupului austriac OMV, actionarul majoritar al companiei petroliere Petrom, a fost pus sub acuzare de procurorii austrieci pentru tranzactii bursiere pe baza de informatii privilegiate (insider trading), informeaza Reuters.

Acuzarea lui Wolfgang Ruttenstorfer a fost confirmata de Thomas Vecsey, purtatorul de cuvant al procuraturii austriece. Ancheta impotriva CEO-ului grupului OMV a inceput in urma cu mai multe luni si vizeaza vanzarea pachetului pe care compania austriaca il detinea la grupul maghiar MOL.

In acest an, Wolfgang Ruttenstorfer are trei aniversari: opt ani de cand face afaceri pentru OMV in Romania, opt ani de cand e CEO al OMV si atingerea a aproape un sfert din cota de piata in Europa Centrala si de Est - tinta asumata cand a preluat conducerea companiei. Luand in considerare ca Petrom este cea mai mare companie petroliera integrata din tara si cea mai mare firma listata la bursa, nu-i gresit daca-l numim pe austriac cel mai puternic strain din Romania.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-omv-wolfgang-ruttenstorfer-pus-sub-acuzare-pentru-tranzactii-ilegale-pe-bursa-7725205
7725205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.