Şeful IPJ Suceava, deferit justiţiei pentru supraevaluarea unui imobil. Cum a ajuns sediul poliţiei să coste cu aproape 6 milioane lei mai mult decât valoarea reală

Postat la 13 august 2013 77 afişări

Şeful IPJ Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, un subaltern al său şi alţi trei inculpaţi vor fi judecaţi într-un dosar de abuz în serviciu privind cumpărarea unui imobil care să fie sediul instituţiei, la un preţ supraevaluat cu aproape şase milioane de lei, potrivit DNA.

Şeful IPJ Suceava, deferit justiţiei pentru supraevaluarea unui imobil. Cum a ajuns sediul poliţiei să coste cu aproape 6 milioane lei mai mult decât valoarea reală

 Alături de Todiruţ, acuzat de abuz în serviciu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie suceveni, pentru aceeaşi infracţiune, şeful Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Alexa-Dumitru Teodorovici, se arată într-un comunicat de marţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În acelaşi dosar vor fi judecaţi Constantin Bujorean, asociat şi administrator de fapt la SC Servicii Comerciale SRL Suceava, Mihai-Sorin Muntean, evaluator al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) şi administrator la SC Prodeval SRL Suceava, şi Gheorghe Licurici, evaluator al ANEVAR, toţi trei acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, precizează sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-octombrie 2006, în contextul desfăşurării procedurii de achiziţie a unui imobil care să fie sediul Poliţiei municipiului Suceava, inculpatul Todiruţ Ioan Nicuşor, în calitatea sa de inspector şef al IPJ Suceava şi de ordonator terţiar de credite, a semnat un contract prin care a dispus, din bani publici, plata unei sume cu 5.865.152 lei mai mari decât valoarea de piaţă a imobilului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-ipj-suceava-deferit-justitiei-pentru-supraevaluarea-unui-imobil-cum-a-ajuns-sediul-politiei-sa-coste-cu-aproape-6-milioane-lei-mai-mult-decat-valoarea-reala-11250736
11250736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.