Şeful Gazprom discută despre proiectul South Stream cu autorităţile bulgare

Postat la 08 iulie 2013 51 afişări

Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, va sosi luni la Sofia într-o vizită de o zi, pentru discuţii cu premierul Plamen Oreşarski privind dezvoltarea gazoductului South Stream, transmite Novinite.

Şeful Gazprom discută despre proiectul South Stream cu autorităţile bulgare

 Miller va ajunge în capitala bulgară în jurul prânzului şi se va îndrepta imediat spre întâlnirea programată cu primul ministru.

De asemenea, CEO-ul Gazprom va primi titlul de doctor honoris causa de la Universitatea de Arhitectură, Inginerie Civilă şi Geodezie pentru "contribuţiile sale la relaţiile bune şi mutual avantajoase dintre Bulgaria şi Rusia".

Una dintre principalele subiecte de discuţie cu premierul bulgar va fi începerea lucrărilor la segmentul bulgar al proiectului South Stream.

Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în vara acestui an, dar proiectul nu are încă un studiu de impact asupra mediului şi un permis de construcţie, notează Novinite.

Gazoductul South Stream va livra gaze naturale ruseşti către Austria, tranzitând Marea Neagră, Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-gazprom-discuta-despre-proiectul-south-stream-cu-autoritatile-bulgare-11109178
11109178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.