Şeful BCE: Cea mai bună modalitate de reducere a deficitelor bugetare este tăierea din cheltuieli

Postat la 15 noiembrie 2012 15 afişări

Cea mai bună modalitate prin care guvernele pot reduce deficitele bugetare este tăierea de cheltuieli, nu majorarea taxelor, a declarat, joi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

"Consolidarea fiscală trebuie să se concentreze pe reduceri de cheltuieli şi nu pe majorări de taxe. Este esenţial ca efortul de consolidare să fie perceput ca fiind credibil, ireversibil şi structural pentru a avea un impact asupra randamentelor obligaţiunilor guvernamentale", a declarat Draghi, citat de CNBC, într-un discurs la Universitatea Bocconi din Milano. Tot joi, Joerg Asmussen, membru în consiliul director al BCE, a declarat că ţările din zona euro, inclusiv Germania şi Franţa, trebuie să-şi reformeze economia şi să facă eforturi mai mari pentru a-şi păstra nivelul de trai.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bce,
deficite bugetare,
cheltuieli
/actualitate/seful-bce-cea-mai-buna-modalitate-de-reducere-a-deficitelor-bugetare-este-taierea-din-cheltuieli-10325062
10325062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.