Şeful Băncii Centrale Europene este anchetat pentru conflict de interese. Mario Draghi face parte dintr-un club al bancherilor

Postat la 31 iulie 2012 4 afişări

Autoritatea internă de supraveghere a UE a lansat o investigaţie vizându-l pe preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, după o sesizare că acesta s-ar afla în conflict de interese, din cauza apartenenţei la G30, un club al bancherilor de top.

"Am primit o plângere şi am trimis o scrisoare la BCE. Acum aşteptăm un răspuns", a declarat un purtător de cuvânt al ombudsmanului UE, Nikiforos Diamandouros. BCE are timp până la sfârşitul lunii octombrie pentru a răspunde, a spus el, potrivit Euobserver. BCE a confirmat primirea scrisorii, însă a respins afirmaţia că apartenenţa la G30 ar fi contrară codului etic al instituţii. Plângerea împotriva lui Draghi a fost depusă în iunie de Corporate Europe Observatory, o organizaţie din Bruxelles care promovează transparenţa. Corporate Europe Observatory a criticat apartenenţa lui Draghi la un grup de lobby bancar al cărui obiectiv declarat este să influenţeze dezbaterea privind reglementarea sectorului bancar.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
mario draghi,
bancheri,
club
/actualitate/seful-bancii-centrale-europene-este-anchetat-pentru-conflict-de-interese-mario-draghi-face-parte-dintr-un-club-al-bancherilor-9912482
9912482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.