Şefii statisticii din Grecia, urmăriţi penal pentru că ar fi estimat prost deficitul bugetar pe 2009

Postat la 23 ianuarie 2013 40 afişări

Procuratura de la Atena a început urmărirea penală împotriva mai multor oficiali ai institutului naţional de statistică Elstat, inclusiv a directorului general Andreas Georgiou, acuzaţi că ar fi exagerat datele privind deficitul bugetar din 2009, potrivit Financial Times.

Andreas Georgiou şi cei doi oficiali Elstat sunt acuzaţi de subminarea interesului naţional prin "umflarea" deficitului bugetar pentru anul 2009, cifră care a fost utilizată drept referinţă în negocierea programelor de finanţare externă convenite cu UE şi FMI, potrivit CNBC.

Procurorii ar putea aduce şi acuzaţii de corupţie şi fals în declaraţii, a afirmat o sursă judiciară, precizând că cei trei statisticieni riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Cei trei oficiali Elstat au respins acuzaţiile.

Georgiou a dezminţit informaţiile apărute în presă conform cărora ar fi demisionat, dar a refuzat să comenteze în privinţa acuzaţiilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
penal,
deficitul bugetar
/actualitate/sefii-statisticii-din-grecia-urmariti-penal-pentru-ca-ar-fi-estimat-prost-deficitul-bugetar-pe-2009-10518416
10518416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.