LIVE: Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2021

Şefii CJ se revoltă după ce au aflat că Ministerul Sănătăţii vrea să le ia spitalele: O idioţenie

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 aprilie 2021 407 afişări

Preşedinţii consiliilor judeţene se revoltă după ce mai mulţi parlamentari ai alianţei guvernamentale au vorbit despre trecerea tuturor spitalelor din ţară în subordinea Ministerului Sănătăţii. Este o idioţenie, o propunere iresponsabilă susţin şefii CJ din Galaţi şi Brăila.

Şefii CJ se revoltă după ce au aflat că Ministerul Sănătăţii vrea să le ia spitalele: O idioţenie

„Declaraţii iresponsabile ale liderilor coaliţiei de guvernare”. Aceasta este opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, care susţine că declaraţiile au scopul de a acoperi incompetenţa unor oficiali din Guvern.

Fotea refuză discuţia despre tranferul spitalelor deoarece judeţul a investit sume importante şi are în derulare numeroase proiecte de modernizare a unităţilor medicale. Potrivit statisticilor de anul trecut, din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi au fost alocate peste 70 de milioane de euro pentru spitalele din subordine.

„În ultimii ani, la Galaţi s-au investit zeci de milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea spitalelor, bani din bugetul autorităţilor locale sau din fondurile europene atrase tot de către autorităţile locale. Practic, a trebuit să recuperăm decenii întregi în care ministerul nu a investit nici măcar un euro. Acum, la Galaţi, spitalele sunt în plin proces de consolidare, se modernizează de la zero, se construiesc clădiri noi şi se dotează cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Este complet de neînţeles cum un minister, care nu poate întreţine puţinele unităţi medicale pe care le mai are în subordine şi care gestionează ineficient sistemul de sănătate, ar putea gestiona dintr-o dată sute de unităţi medicale”, a anunţat Costel Fotea, pe Facebook.

O opinie la fel de tranşantă vine de la vârful Consiliului Judeţean Brăila. Preşedintele instituţiei, Iulian Chiriac, susţine că propunerea guvernanţilor este o idioţenie.

„O nebunie, ei nu pot gestiona o pandemie, ce să facă ei cu spitalele. Noi, la Brăila, am alocat pentru funcţionarea spitalului 3 milioane de euro, anul trecut, iar anul acesta am alocat deja 2 milioane de euro. Mai puneţi încă 10 miioane de euro investiţi în ultimii trei ani în modernizare. De unde să aibă ei banii ăştia pentru că nu-i vorba doar de un spital din Brăila. Nişte idioţi, au trecut de nivelul de prostie, acum e la nivelul idioţenie”, a explicat Iulian Chiriac.

Varianta privind transferul spitalelor din subordinea autorităţilor locale în cea a Ministerului Sănătăţii a fost vehiculată de parlamentarii arcului guvernamental. Toate spitalele, incusiv cele militare, ar urma să treacă în subordinea ministerului, iar justificarea este reformarea sistemului de sănătate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spitale,
cj,
ministerul sănătăţii

ALEPH STORY: Unul din doi angajaţi din România vrea să îşi schimbe locul de muncă. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.