Şefa ANAF anunţă încasări mai mari la buget cu 20 miliarde de lei, în acest an

Autor: Departamentul Economic Postat la 14 septembrie 2019 87 afişări

Mirela Călugăreanu a anunţat că, în primele opt luni ale acestui an, încasările la buget au fost mai mari cu 20 de miliarde de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Preşedintele ANAF a precizat că sancţiunile aplicate de instituţie s-au ridicat la încasarea a 75.000.000 de lei. Întrebată când vor fi recuperaţi cei 300.000 euro de la familia preşedintelui Klaus Iohannis, Mirela Călugăreanu a precizat că Fiscul îşi face datoria în toate situaţiile în care are de recuperat o creanţă certă, lichidă şi exigibilă.

„În toate situaţiile în care Fiscul are de recuperat o creanţă certă, lichidă şi exigibilă. În toate situaţiile în care Fiscul are un titlu de creanţă care să confirme o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, ne facem datoria”, a afirmat Mirela Călugăreanu, sâmbătă, la Antena 3, întrebată despre subiect.

Chestionată care este stadiul recuperării, Mirela Călugăreanu a răspuns: „Aici sunt o serie de aspecte pe care instanţele trebuie să le clarifice”. 

„Pentru că ne dorim într-adevăr să asigurăm confortul acestei ţări, prin realizarea veniturilor bugetare planificate, din acest punct de vedere suntem pe un trend pozitiv. Încasările din primele 8 luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât cele realizate în perioada similară a anului precedent. Un lucru important este că şi conformarea contribuabililor cu privire la obligaţiile fiscale a crescut. De asemenea, 20 de miliarde în plus au fost declarate faţă de anul precedent. Rambursările de TVA au crescut cu peste un miliard. Deci trendul este pozitiv”, a declarat Mirela Călugăreanu, sâmbătă, la Antena 3.

Preşedintele ANAF a mai spus că rezultatele acţiunilor derulate de cei de la departamentul antifraudă au fost foarte bune în acest an.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANAF,
BUGET,
ÎNCASĂRI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.