Nereguli grave: Cosmetice contrafăcute, produse alimentare expirate ani de zile sau neetichetate, găsite de Protecţia Consumatorilor

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 14 septembrie 2019 1070 afişări

Comisarii ANPC au dat amenzi de aproape 250.000 de lei în urma unor contoale făcute în magazine din judeţul Giurgiu. Comisarii au găsit cosmetice contrafăcute, produse alimentare expirate, undele din 2017, sau neetichetate.

Potrivit ANPC, controalele au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor textile si de încălţăminte, a produselor alimentare şi cosmetice.

Concret, au fost controlaţi două firme care vând produse nealimentare, comisarii găsind, la una dintre acestea, pe lângă produse alimentare, peste 2.000 de haine, încălţăminte, poşete, jucării şi cosmetice, în valoare de peste 20.000 lei, la care s-au constatat deficienţe de informare a consumatorilor. Pentru aproape 160 de produse cosmetice exista suspiciunea că sunt contrafăcute.

De asemenea, au fost identificaţi cinci operatori economici care comercializau produse alimentare expirate sau vândute neetichetate, neputându-se identifica data durabilităţii minimale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANPC,
GIURGIU,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.