Securitatea nationala, in pericol fara concediile neplatite ale bugetarilor

Postat la 27 noiembrie 2009 11 afişări

Lipsa masurilor de scadere a cheltuielilor publice, printre care si restructurarea agentiilor de stat sau suspendarea temporara a anumitor drepturi salariale, dar si concediul neplatit de 10 zile al bugetarilor, ar putea afecta securitatea nationala, sustine Curtea Constitutionala (CC).

"Masura de restrangere este prevazuta prin lege, vizeaza exercitiul dreptului, iar nu substanta acestuia, este determinata de o situatie de criza financiara mondiala care ar putea afecta, in lipsa unor masuri adecvate, stabilitatea economica a tarii si, implicit, securitatea nationala", explica CC in motivarea deciziei din 4 noiembrie privind constitutionalitatea legii de reorganizare a institutiilor, care prevede si trimitere in concediu fara plata timp de 10 zile a intregului personal bugetar, pentru a aduce o economie de circa 400 de milioane de euro la bugetul de stat.

Cititi materialul intreg pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/securitatea-nationala-in-pericol-fara-concediile-neplatite-ale-bugetarilor-5137166
5137166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.