Sectorul imobiliar în era digitală: Dubai vrea ca 25% dintre clădirile noi să „construite” prin imprimante 3D până în 2025

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 mai 2018 122 afişări

Dubai duce utilizarea imprimantelor 3D la un alt nivel şi vrea ca 25% dintre clădirile noi construite să fie realizate cu ajutorul imprimantelor 3D până în 2025, potrivit platformei Forumului Economic Mondial.

Mutarea face parte dintr-o strategie ambiţioasă bazată pe imprimante 3D, anunţată în 2016 de Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite.

Strategia ar trebui să reducă costurile cu personalul cu până la 70% şi să reducă costurile cu până la 90% în mai multe sectoare ale ţării, potrivit Fundaţiei pentru Viitorul Dubaiului.

Poate mai important, construcţiile pe baza imprimantelor 3D au potenţialul de a ajuta la rezolvarea crizei oamenilor fără adăpost în contextul global în care oamenii locuiesc din ce în ce mai mult în apropierea oraşelor.

Naţiunile Unite estimează că până în 2030, lumea va avea 41 de mega-oraşe cu peste 10 milioane de locuitori fiecare.

Emiratele Arabe Unite au testat tehnologia pentru prima dată în anul 2016, când au inaugurat prima clădire consturită cu ajutorul tehnologiei.

Clădirea, intitulată „Biroul Viitorului” a fost creată cu o imprimantă 3D care avea un braţ robotic de şase metri înălţime şi 12 metri lăţime.

Forţa de muncă necesară a constat în: un tehnician care să supravegheze imprimanta, şapte oameni să instaleze clădirea la locul potrivi şi o echipă de 10 electricieni şi specialişti care să gestioneze asectele mecanice şi electrice ale proiectului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dubai,
3d,
cladiri,
construire,
imobiliare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.