Sectorul bancar din China ar putea deveni cel mai mare din lume pana in 2023

Postat la 03 iunie 2011 53 afişări

Sectorul bancar din China ar putea deveni cel mai mare din lume dupa active pana in anul 2023, depasind Statele Unite cu 20 de ani mai devreme decat se anticipa inainte de criza, potrivit unui raport prezentat vineri de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Astfel, bancile occidentale trebuie sa depaseasca mai repede efectele crizei si sa-si consolideze prezenta in est, pentru a beneficia de cresterea din urmatorii ani. Sistemul bancar din India il va depasi pe cel japonez pana in 2035 si ar putea sa devina chiar mai dezvoltat decat cel din China, odata cu imbatranirea populatiei chineze, se mai arata in raport. Economistul sef al PwC John Hawksworth a cerut liderilor din sistemul bancar, a caror influenta a fost stirbita de criza financiara globala, sa tina seama de rearanjarea puterii economice in plan global si sa-si revendice o parte din populatia fara acces la servicii bancare din tarile emergente. "Cu populatii de mult peste un miliard de locuitori in fiecare dintre cele doua tari, accesul la piete precum China si India este de importanta critica pentru crestere", a afirmat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
banci,
sector bancar,
pwc
/actualitate/sectorul-bancar-din-china-ar-putea-deveni-cel-mai-mare-din-lume-pana-in-2023-8310768
8310768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.