Secretarul general al Guvernului: Cozile la ghişee şi teancurile de hârtii să devină un vis urât

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 28 octombrie 2020 117 afişări

Cozile la ghişee şi teancurile de hârtii depuse la registratura instituţiilor trebuie să devină un vis urât, iar românii nu trebuie să îşi mai piardă puţinul timp liber luptându-se să obţină de la instituţii informaţiile care li se cuvin şi serviciile de care au nevoie, spune Antonel Tănase.

Secretarul general al Guvernului: Cozile la ghişee şi teancurile de hârtii să devină un vis urât

“Cozile la ghişee şi teancurile de hârtii depuse la registratura instituţiilor trebuie să devină un vis urât, iar românii nu trebuie să îşi mai piardă puţinul timp liber luptându-se să obţină de la instituţiile statului informaţiile care li se cuvin şi serviciile de care au nevoie. Toate serviciile pe care instituţiile publice le vor oferi oamenilor trebuie să poată fi accesate online. Acesta este punctul de la care am pornit discuţiile în cadrul Comitetului pentru debirocratizare”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase în timpul reuniunii Comitetului interministerial pentru coordonarea eforturilor de reducere a birocraţiei si de simplificare a procedurilor administrative (Comitetul DEBIRO).

El spune că Guvernul trebuie să acţioneze în mod concret, aplicat şi susţinut pentru reducerea birocraţiei şi simplificarea procedurilor administrative în vederea eficientizării şi îmbunătăţirii serviciilor destinate oamenilor şi mediului de afaceri.

“Comitetul DEBIRO are ca scop final simplificarea şi eliminarea redundanţelor din legislaţie. Nu vrem să digitalizăm birocraţia, ci să simplificăm cât putem de mult activitatea instituţiilor publice şi să desfiinţăm formularele în format clasic”, a declarat Tony Romani, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Printre priorităţile Comitetului DEBIRO se numără finalizarea proiectului Strategiei Naţionale de Debirocratizare şi Simplificare administrativă, lansarea portalului simplificare.gov.ro şi operaţionalizarea primelor iniţiative aplicate unor domenii precum construcţiile şi infrastructura, HoReCa, domeniul financiar-bancar, producţia nonalimentară, dereglementarea IMM-urilor, documentele medical-administrative, raporturile de muncă şi altele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sgg,
debirocratizare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.