Secretarul de Stat american Mike Pompeo susţine aderarea Macedoniei la UE şi NATO

Postat la 23 august 2018 55 afişări

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, şi-a exprimat susţinerea faţă de aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană şi NATO, în urma unei întâlniri cu ministrul macedonean de Externe, Nikola Dimitrov, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo susţine aderarea Macedoniei la UE şi NATO

În timpul vizitei efectuate de Nikola Dimitrov în Statele Unite, Mike Pompeo a salutat acordul istoric între Skopje şi Atena privind schimbarea numelui fostei republici iugoslave, afirmând că implementarea sa este importantă pentru viitorul euro-atlantic al Macedoniei.

"Secretarul şi-a exprimat susţinerea pentru acordul cu Grecia, a cărui implementare va permite Macedoniei să adere la NATO sub numele de Macedonia de Nord şi care va facilitate începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană", a afirmat Departamentul de Stat în urma întâlnirii celor doi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.